Benler Ne Kadar Yaygındır?

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????Benler Ne Kadar Yaygındır?

Benler vücutta bulunan bazı deri parçalarıdır ve deri kabarcıklarıdır. Genellikle bu deri parçaları ve kabarcıkları çocukluk zamanlarında görülmektedir. Aynı zamanda büyüdüğünüzde de bu parçaların zamanla arttığını görebilirsiniz. Peki, benler ne kadar yaygındır? Benlerin fazla olmasının ve yaygın olmasının oldukça farklı nedenleri vardır. Bunlardan bir tanesi benlerin güneş etkisine maruz kaldıkça giderek artmasıdır. Bunun yanında genetik faktörler de oldukça etkilidir.

Benler ne kadar yaygındır?” sorusu daha çok genetik faktörlerle açıklanabilir. Genetik olarak pek çok benin önceden belli olduğu bilinmektedir. Ama zaman geçtikçe benler açığa çıkacaktır. Genellikle 40 yaşına kadar benlerin ortaya çıkması oldukça doğal kabul edilecektir.

Benlerin pek çok farklı çeşitleri bulunmaktadır. Ufak benler genellikle doğumla ortaya çıkan ve zaman içinde güneşin zararlı etkilerinin de etkisi ile artan benlerdir. Bu benler vücudun hemen hemen her bölgesinde görülebilir. Bunun yanında çil şeklinde olan benler de bulunmaktadır. Bu benler de genellikle açık tenli kişilerde daha çok görülmektedir. Aynı zamanda etli benler de kilolu olan yaşlı kadınlarda görülen benlerdir. “Bu benler ne kadar yaygındır?” sorusu sorulabilir.  Bu benlerin yaygınlaşması iç hormonlardan ve dokulardan kaynaklanabilir. Beslenme de bu konuda oldukça etkili olacaktır. Tüm bunların dışında yaşlılık lekeleri olarak adlandırılan lekeler de bulunmaktadır. Bu lekelerin yaşlılığa bağlı olarak arttığı bilinmektedir. Bu lekeler zamanla ortaya çıkmaktadır ve genellikle zararsızdır.Benler vücudumuzda cok fazla görünüyorsa mutlaka bir uzmana başvurulup ben tedavisi veya ben aldırma işlemlerine başlanmalıdır.

Yorum bırakın